Nähtävyydet ja majoittuminen

Kokemuksia erämaassa

Inarijärveä ympäröivä luonto on näkemisen ja kokemisen arvoinen. Inarijärvi tarjoaa melonnan lisäksi monipuoliset vaellus- ja kalastusmahdollisuudet. Inarijärven itäosassa sijaitseva Vätsärin erämaa-alue on erämaata aidoimmillaan ja on omiaan vaativaa vaellusreittiä etsivälle. Noin 40 minuutin ajomatkan päässä Nellimistä sijaitseva Tsarmitunturin erämaa-alue sopii puuttuvien retkeilyrakenteiden johdosta myös kokeneemman retkeilijän kohteeksi. Kolmas Inarijärven suunnalla, noin 130 km päässä Nellimistä sijaitseva erämaa on nimeltään Hammastunturin erämaa-alue. Neljäs näkemisen arvoinen erämaa on Utsjoen ja Inarin alueella sijaitseva Muotkatunturin erämaa-alue, joka on erinomainen kohde joko päiväretkiä tai useamman päivän vaelluksia varten.

Nautiskele yöunista omaan tyyliisi

Inarijärven läheisyydessä on mahdollisuus majoittua niin hotelliin kuin lomakylään. Nellimissä, Inarijärven itärannalla sijaitseva Erähotelli Nellim on laadukasta hotellimajoitusta arvostavan valinta. Inarijärven etelärannalla, Veskoniemessä sijaitseva Erähotelli Lapinleuku ja Ivalon keskustassa, Ivalojoen rannalla sijaitseva Hotelli Ivalo tarjoavat majoittujalle makoisat yöunet myös aivan Inarijärven tuntumassa.

Mikäli yövyt mieluummin camping-alueella teltassa tai asuntoautossa, tai vaihtoehtoisesti lomakylässä mökkeillen, voit majoittua esimerkiksi Ukonjärven Lomakylään, Ivalo River Campingiin, Nävernimen Lomakylään, Uruniemi Campingiin, Lomakylä Inariin tai Lomakylä Jokitörmälle. Lähimpänä Nellimiä näistä vaihtoehdoista sijaitsevat Näverniemen Lomakylä ja Ivalo River Camping.